Dogajalo se je

Kot običajno smo se tudi tokrat imeli super.

Prava primorska jota je pa bila na koncu pika na i.

.

Člani društva HbA1c s kajaki v rudniku Mežica. Lepo smo se imeli tako kot vedno,....

.

 

Člani društva uživamo tudi v zimskih radostih. To leto smo se podali na smučanje v Avstrijo. Smučišče Osojščica je takoj za našo mejo.
Osem aktivnih, ki smo se podali na to dogodivščino se je imelo lepo, zaključek po celodnevnem Smučanju pa smo si privoščili z večerjo v Krajnski gori.

.

 

 

Dolomiti, z našimi člani društva. Lepo je bilo.

.

Super 8

Ni še minilo 8 let od kar smo se zadnjič z društvom diabetikov tipa 1 podali po brzicah Krke. Toda 8 članov se spominja prejšnjega veslanja in smo se v lepi sončni soboti podali na dolenjsko ob največji dolenjski reki Krki. Zbirno mesto je bilo na turistični kmetiji Meden v Šmihelu pri Žužemberku. Malo smo se pogledali in ugotovili, da smo kar nekako okrogli, saj je taka tudi številka 8, iz dveh okroglin. In kako se znebiti vsaj 8 kg? Debata je bila spodbudna in odločitev, da če damo vsak nekaj dol, bomo kmalu minus 8. Saj nas je vendar 8. Zato smo se podprli z 8 vrst hrane. No, res pa 4 na dveh pladnjih. Okrepljeni smo se podali k izviru Krke, kjer so nas spremljevalci usmerili v vodo, mi pa smo še prej nastavili sladkorje na 8, da med potjo ne bo hipe. In res. Ni bilo težav, razen s povečanim adrenalinom, saj so nekatere brzice Krke res divje. Pri Zagradcu, kjer smo izstopili, pa že počasi postaja Krka sanjava… Vse je bilo pod budnim očesom kamere našega predsednika Romana. Čudovit spust je pustil lep vtis z željo, da bomo to še ponovili, morda še na daljši trasi, 8 km! Oj vsi ti 8, super ste!


Janez Avsenik

Dodatne informacije