Telesna aktivnost je pomembna za zdravo in kakovostno življenje: za krepitev telesa, dobro počutje in zmanjševanje stresa, za diabetika pa je še toliko bolj pomembna za dobro urejenost glikemije, za ugodne celostne učinke na zdravje in dolgoročno preprečevanje poznih zapletov bolezni.

Telesna aktivnost pa za diabetike predstavlja tudi svojevrsten izziv: katero dejavnost izbrati, kakšen učinek ima določena aktivnost na raven sladkorja v krvi, kako načrtovati obroke (čas obrokov, sestava…) in odmerke inzulina, kako ravnati ob hiper- ali hipoglikemijah, kako načrtovati regeneracijo…

V program vodenih aktivnosti smo vključili tri najpogostejše, najbolj priljubljene in najbolj dostopne oblike športne aktivnosti: tek, kolesarjenje in hojo. Tudi intenzivnost in čas trajanja vadbe si je vsak udeleženec lahko prilagodil svojemu počutju, pripravljenosti in željam.
Delavnico smo izvedli v sodelovanju z izkušeno in priznano diabetologinjo dr. Karin Kanc Hanžel, dr. med. ter strokovnimi sodelavci, trenerji in animatorji Term Krka.

Nekaj slikic iz dogodka:

Dodatne informacije