Tokrat smo za vse, ki niste bili z nami, pripravili celo fotozgodbo z delavnice:

 

najprej sprehod v dežju in spoznavanje travniških rastlin, pa priprava na kuhanje in seveda kuharsko ustvarjanje, ki se je zaključilo s praznimi lonci in polnimi želodčki.

No, za vse najbolj radovedne: zelenjava, ki smo jo uporabili pri naših jedeh so bili trpotec, regrat in divji por. Pripravili smo ajdove testenine s tofujem, orehi in spomladanskimi travniškimi rastlinami ter pravi "spomladanski" zavitek, kjer smo trpotcu, regratu in divjemu poru primešali še skuto in sončnična semena.

Poleg kuharskega izziva smo se spoprijeli še z računanjem ogljikovih hidratov in matematika nam je delala kar nekaj preglavic... Hmmm, bo treba kakšno osvežitveno delavnico tudi na to temo izpeljati!

Ena izmed udeleženk je vtise ob zaključku eksperimentalne kuharske delavnice doživeto strnila nekako takole: "Pričakovala sem, da bomo spoznali in se pogovarjali o regratu in drugih sezonskih travniških rastlinah, ampak, da bomo pa iz njih naredili celo kosilo in to na koncu tudi pojedli..." In res je, tudi travniške rastline so lahko zelo uporabna in vsem dostopna zelenjava.

Dodatne informacije