Imaš težavo, dvom ali strah pri vodenju sladkorne bolezni? PO NASVET IN POMOČ K LAIČNEMU SVETOVALCU

Z veseljem sporočamo, da se začenja pilotna faza projekta Laičnih svetovalcev za sladkorno bolezen. Gre za obliko prostovoljne, organizirane pomoči, ki jo nudijo sladkorni bolniki drugim sladkornim bolnikom v obliki psihosocialne  in informativne podpore pri vodenju njihove bolezni kakor tudi pri spoprijemanju z boleznijo v vsakdanjem življenju. Laično svetovanje v tej obliki je za uporabnike brezplačno, poteka individualno in temelji na načelih vzajemne zaupnosti in spoštovanja med svetovalcem in uporabnikom. Namen projekta je, da bolnike skozi razumevanje vodenja lastne bolezni motivira, opogumi in podpre pri premagovanju vsakdanjih izzivov življenja s sladkorno boleznijo.

Društvo diabetikov tipa 1 Slovenije koordinira laično svetovanje za področje sladkorne bolezni tipa 1. V skupini je trenutno 11 laičnih svetovalcev iz vse Slovenije, ki so opravili uvodno usposabljanje. Pred vsemi nami pa je prvi pravi izziv: laično svetovanje v praksi!

Naši laični svetovalci so na voljo v različnih krajih po Sloveniji za pogovor ali pomoč. V kolikor menite, da bi Vam ali Vašim bližnjim podoben pogovor ali podpora pri soočanju in sprejemanju bolezni lahko koristila, nas lahko pokličete na telefonsko številko 031 533 337 ali nam pišete na e- naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Skupaj bomo poiskali najboljšo možnost podpore za Vas. Želimo si, da bi laični svetovalec v prihodnje postal pomemben podporni član zdravstvenega tima v življenju bolnika s sladkorno boleznijo.


Dodatne informacije